RockTurka v2.0 | Online Rock Dergisi: 09/2007

RT Haber Bölgesinde Haber aramak için yan kisimdaki arama kutucugunu kullanabilirsiniz.

Ayrica sizinde Paylasmak istediginiz Müzikle alakali haberler var ise Yukaridaki Haber ekle butonuna tiklayarak mail adresimize haber gönderip, yazınızı yayınlıyabiliyoruz

RT Haber bölgesinde Müzikle alakali her türlü konser,festival,etkinlik,albüm haberleri gibi her türlü müzik haberine ulasabilirsiniz.

9/11/2007

Barış’ın babasına cevap

Damla Koray, Barış Akarsu'nun babasının "Onun gibi gelinim olsun isterdim" sözlerine yanıt verdi.
Barış’ın babasına cevap
"Bu haberlerden aslında hepimiz sıkıldık ama tabi Selahattin Bey'in böyle bişey söylemesi çok gurur verici, en azından benim için artık reklam yapıyor denmeyecek. Benim amacım bu olsaydı Barış sağ olduğunda bunu yapardım. Barış yokken nasıl yaşıyorduysam, aynı şekilde yaşamaya devam edeceğim. Yaşayacağım ama biraz daha yaralı olacak."

Aslı’ya Ajda’dan veto!

Aslı’ya Ajda’dan veto!

Türk rock müziğinin başarılı kadın vokallerinden Aslı, üçüncü albümünün stüdyo çalışmaları sırasında albüm için coverladığı Ajda Pekkan ile özdeşleşen "O Benim Dünyam"ın yeni versiyonu için izin alamadı.

Şarkının introsunda Queen'in "We will you rock you" parçasını kullanarak sert bir sound oluşturan Aslı'ya önce şarkının söz yazarı, sonra da Ajda Pekkan izin vermedi.

Aslı, şarkıyı albüm için hazırladığı haliyle sahnede söylüyor.

9/08/2007

3 Yıl Aradan Sonra Yeni NEV Albümü Geliyor

Türk Rock müziğinde kendine özgü vokal tekniği, farklı ve yenilikçi tavrı ile yer edinen Nev, 3. stüdyo albümü Işığım ve Gölgem’i Pasaj Müzik etiketi ile yayınlamaya hazırlanıyor.


Işığım ve Gölgem, Nev ve Naim Korudağ prodüktörlüğünde 1,5 yılda hazırlandı. 12 şarkının yer aldığı albümde, Kör Kuyular ve Kelebek şarkılarının 2 farklı versiyonu yer almakta. Albümdeki tüm şarkıların söz ve besteleri Nev’e ait.


Işığım ve Gölgem’ in ilk klip şarkısı Sükût-u Hayal, elektrik gitarla yapılan nağmeli solo melodisi ile dikkat çekiyor. Nev, Sükût-u Hayal’de yaşanan aşkı ve yalnızlığı bir başkasıyla dertleşirmişçesine anlatıyor. Aşk Meydanı adlı şarkısında ilk defa rap vokal yapan sanatçı, Cevriye Cabbar’la muzipçe gülümsüyor. Nev yeni albümünü anlatırken “İstedim ki deniz gibi olsun. Hem sığ hem derin olsun. Sanmayın başkadır niyetim, sadece kucaklamak istedim.” diyor.

80’lerin naif ve lirik anlayışını 2000’lerin sounduyla birleştiren Nev, her zamanki samimi tavrıyla kendi hikayelerini ve aynası olduğu hikayeleri anlatmaya devam ediyor. Alaturka tınıları Pop-Rock merkezinde uyarlayan sanatçı, Işığım ve Gölgem’i kendisi ile yüzleşmek, gölgesine sahip çıkmak, bazen bir kelebeği özgürce dokunmadan sevebilmek, ayrılık, acı, mizah gibi temalara değinen bir albüm olarak

Hellowen & Gamma Ray İstanbul’da!.. 21 Kasım’07 - Yeni Melek Sahnesi

Bir köşede Helloween, diğer köşede Gamma Ray, konserin sonlarına doğru her ikisi aynı anda aynı sahnede. Son yılların en önemli konserlerinden birine hazır olun!


Echoes Production Organizasyonuyla gerçekleşecek olan konserin biletleri Biletix’de!

’Power Metal’in yaratıcıları olarak gösterilen Alman grup, 1983 yılında, daha sonra ’Gamma Ray’i kuracak olan Kai Hansen önderliğinde, Hamburg’da kuruldu.

İlk kurulduğu dönemlerde ’speed metal’ türünde eserler veren Helloween, Kai Hansen’in de gruba katılmasıyla müziğine melodik öğeler katarak ’Keeper Of The Seven Keys Part I ve Part II’ ismiyle yayınladığı iki albümle sıradan bir metal grubu olmaktan çıkıp, bir alt türün oluşmasında öncü oldu ve kendisinden sonra gelen bir çok gruba ilham verdi.

20 yılı aşan kariyerinde 12 stüdyo albümü yayınlayan ve yarattığı türün hala en büyük ismi olan Helloween ikinci kez , Gamma Ray ise ilk kez buluşmak üzere 21 Kasım’da Yeni Melek sahnesinde.

-Tarih: 21 Kasım’07 Çarşamba
-Saat: 19.30
-Bilet fiyatları: VIP Balkon: 67,50 TL - Salon / Ayakta: 50,00 TL - II. Balkon: 39,50 TL
Yer: Yeni Melek Gösteri Merkezi - Gazeteci Erol Dernek Sk. No: 13 İstanbul

-Not: 18+ Yaş sınırı vardır!

Ezginin Günlügü - Çeyrek (25. Yil Özel Albümü)

Ezginin Günlügü’nün 25. yilinda, 25 sanatçinin seslendirdigi 25 Ezginin Günlügü sarkisini içeren bir albüm Çeyrek.


Ezginin Günlügü Türkiye’de gerçeklesen dönüsümlere 25 yildir taniklik ediyor. Toplumsal sorunlara kayitsiz kalmadan, çagdas bir anlayisla, kendi müzikal ve felsefi bakis açisiyla…
25 yildir sarkilariyla bir hikaye anlatiyor Ezginin Günlügü.
Kentlerde yasayan siradan insanlarin hikayesi…
Çocuklarin, kuslarin, kedilerin, vapurlarin, köprülerin, balikçilarin ve Istanbul`un hikayesi…
Savasin ve barisin hikayesi, göçün ve yalnizligin hikayesi…
Askin, mutlulugun ve ölümün, yalanin ve gerçegin…
Hayatin hikayesi…
2007, Ezginin Günlügü`nün 25. yili… 25 yilda 15 albüm, onlarca sarki...
Yalnizca kendi sarki sözleriyle degil, benimsedikleri sairlerin, A. Kadir’in, Behçet Aysan’in, Nazim Hikme’in, Mevlana’nin, Ömer Hayyam’in, W. Shakespeare’in, K. Kavafis’in, Can Yücel’in, Orhan Veli’nin ve daha pek çogunun dizeleriyle, genç dinleyicinin düsünce dünyasini zenginlestirmeye yönelik çeyrek asirlik bir çaba…

“Çeyrek” adini tasiyan albümdeki sarkilari asagidaki sanatçi ve gruplar yorumluyor:

Askin Nur Yengi, Ayse Tütüncü, Baris Akarsu, Bülent Ortaçgil, Bulutsuzluk Özlemi, Candan Erçetin, Feridun Düzagaç, Feyza Erenmemis, Fuat Saka, Göksel, Grup Gündogarken, Gürol Agirbas, Haluk Levent, Hüsnü Senlendirici, Levent Yüksel, Mirkelam, Modern Folk Üçlüsü, Sebahat Akkiraz, Sezen Aksu, Sunay Akin, Vasiliki, Vokaliz, Yasar, Yavuz Bingöl ve Yüksek Sadakat...

CD-1
01 - Sezen Aksu - 1980
02 - Bülent Ortaçgil - Teninle Konusmak
03 - Candan Erçetin - Gelmiyorsun
04 - Feridun Düzagaç - Mutlu Olmak Varken
05 - Yavuz Bingöl - Küçügüm
06 - Baris Akarsu - Leyla
07 - Vokaliz - Sardunya
08 - Askin Nur Yengi - Ask Bitti
09 - Hüsnü Senlendirici - Signomi
10 - Haluk Levent - Sabah Türküsü
11 - Levent Yüksel - Selluka
12 - Sabahat Akkiraz - Gemi
13 - Gürol Agirbas - Yaprak
14 - Sunay Akin - Seni Düsünmek

CD-2
01 - Yasar - Ebruli
02 - Göksel - Kedim
03 - Yüksek Sadakat - Ayrilis
04 - Gündogarken - Eksik Bir Sey
05 - Modern Folk Üçlüsü - Düsler Sokagi
06 - Feyza Erenmemis - Küçük Hanimin Sarkisi
07 - Mirkelam - Istanbul
08 - Bulutsuzluk Özlemi - Hükümsüzdür
09 - Vasiliki - Kül Vakti
10 - Fuat Saka - Hist
11 - Ayse Tütüncü - Mutlu Son