RockTurka v2.0 | Online Rock Dergisi: 11/2007

RT Haber Bölgesinde Haber aramak için yan kisimdaki arama kutucugunu kullanabilirsiniz.

Ayrica sizinde Paylasmak istediginiz Müzikle alakali haberler var ise Yukaridaki Haber ekle butonuna tiklayarak mail adresimize haber gönderip, yazınızı yayınlıyabiliyoruz

RT Haber bölgesinde Müzikle alakali her türlü konser,festival,etkinlik,albüm haberleri gibi her türlü müzik haberine ulasabilirsiniz.

11/30/2007

J&B Start a Party @ 1001 Direk - İstanbul


J&B Start a Party @ 1001 Direk - İstanbul

Sahnede:
DJ Gregory
The Glimmers
DJ Mabbas
Zaman: 15 Aralık 2007 Cumartesi
Mekan: 1001 Direk

Dünyanın bir numaralı parti viskisi J&B muhteşem yeni yıl partisi ile 2008’e merhaba diyor:

"Start A Party" kampanyası ile yola çıkan J&B, muhteşem bir yılbaşı partisine hazırlanıyor. DJ Gregory’nin unutulmayacak performansıyla renklendireceği gecede, dans müziğini dünyaya yaymayı hedefleyen The Glimmers ve elektronik müzikte kendini kanıtlayan DJ Mabbas set alacak. Bu kış eğlence hayatının odak noktası olacak J&B çok konuşulacak bu parti ile 2007 yılını unutulmaz kılacak.

İlki Haziran ayında Kanyon’da gerçekleşen J&B "Start a Party", 15 Aralık gecesi yine beklenmedik bir mekanda, tarihi Binbir Direk Sarnıcı’nda "Start a Party @ 1001 Direk" ile karşınıza geliyor. Eğlencenin referans noktası olacak bu gecede, J&B’nin parti habercisi dev disko topu, sizi kapıda karşılayacak. DJ Gregory, The Glimmers ve DJ Mabbas ile benzersiz bir eğlence deneyimi yaşayacağınız "Start a Party @ 1001 Direk" 2008 yılına J&B dinamizmini yansıtacak.

J&B, "Start a Party" sloganı ve eğlencenin sembolü "Disko topu" ile "Sıra dışı bir mekan, güzel bir müzik ve yakın dostları bir araya getirin ve o anı bir partiye dönüştürün" mesajını veriyor. J&B Start a Party @ 1001 Direk’i kaçırmak istemiyorsanız startapartyhere.com adresini ziyaret ederek sınırlı sayıdaki davetiyelerden kazanma şansını elde edebilirsiniz.

Pozitif tarafından yapılan organizasyonda, 90’lı yılların başında Fransa’da house müzik henüz underground çevrelerde dinlenirken bu müziğin içine çoktan atılan DJ Gregory; eklektik setleriyle Belçika elektronika dünyasının en başarılı projelerinden biri olarak anılan The Glimmers; ve enerjik setleriyle tanınan, hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan DJ Mabbas set alacak.

Diageo’nun dünya çapında uyguladığı "Alkolü Sorumlulukla Tüketin" sosyal sorumluluk kampanyası doğrultusunda, J&B Start a Party kampanyası da her uygulamada olduğu gibi belli mesajlar taşıyor. "Bir partiyi lütfen sorumlulukla başlatın ve sorumlulukla bitirin" mesajı kampanyanın tüm iletişim materyallerinde ve ilanlarında yer alıyor.

J&B Start a Party @ 1001 Direk Sanatçı Bilgileri:

DJ Gregory

90’lı yılların başında Fransa’da house müzik henüz underground çevrelerde dinlenirken Dj Gregory kendisini çoktan bu müziğin içine atmıştı. 1990 yılında New York’ta house müzik hakkında daha fazla bilgi edindiğinde ise yolunu çizdi. O yıllardan bu yana house müziğin en önemli isimleriyle birlikte çalışmalar yapan DJ Gregory tutkuyla bağlandığı müziğindeki kariyer basamaklarını prodüktörlükle taçlandırarak yoluna devam ediyor. TGV gecelerinin resident DJ’liğini yapmış, dans pistlerinin unutulmaz ismi Cerrone’un ‘Take The Cash& Run’ hitine destek atmış ve underground camianın hitlerinden ‘Sunshine People’ remix’ini yaratmış Gregory uzun müzikal geçmişini her geçen yıl daha da ileriye götürüyor. 2000 yılında Bob Sinclair’la birlikte Africanism projesini başlatan ve müziğine yeni bir standart getiren DJ yakın zaman önce birikimini kendi label’ı Faya Combo’ya taşıdı. Tecrübeli ellerden ‘olmuş’ bir müzik duymak isteyenler kendini DJ Gregory’nin ellerine bırakabilir.

The Glimmers

Eklektik setleriyle Belçika elektronika dünyasının en başarılı projelerinden biri olarak anılan The Glimmers, Belgian New Beat’in çıkış noktası Boccaccio Club’da başlayan serüvenlerine tüm hızıyla devam ediyor. New-beat, electronic body music, acid-house, rare disco, pop, new wave ve 70’lerin klasikleşmiş tüm tınılarını setlerinde buluşturan Mo ve Benoelie ya da kısaca The Glimmers, Chicago ve Detroit sound’unu Future Sound Of London, New Order, Ecstacy Club, The Orb ve The Beloved’ın İngiliz usulü elektronikasıyla birleştiriyor. Blue Note ve !K7 gibi önemli plak şirketlerinin toplama albümlerinin olmazsa olmazı The Glimmers 2000 yılında Avrupa dans pistlerine hız kazandıran Schizophrenia! adlı new-beat, funk, dub, house, techno, hip hop, new wave ve hatta post-punk disco temalı compilation’ı yayınladı. Bloc Party, The Killers, New Order, Frank Popp Ensemble, Roxy Music, Isolee ve Phoenix gibi isimler için hafızalara kazınan remixler gerçekleştiren ikili Sao Paolo’dan Moskova’ya, Amsterdam’dan Tokyo’ya geniş bir coğrafyanı insanlarına çılgınca dans ettirmeyi başardı. Enerjisinden size düşen payı mutlaka alın!

DJ Mabbas

1996 yılında müziğe olan ilgisiyle DJ’lik macerasına başlayan ve 2000 yılında radyoculuğa başlayıp müziğini profesyonel mekanlara taşıyan Mabbas derin ve enerjik setleriyle tanınıyor. Şimdiye kadar Rock’n Coke, Efes Pilsen One Love, Phonem by Miller, Bug Hole gibi büyük festivallerde sahne alan ve aralarında Orbital, The Prodigy, Moby, Swayzak, Plaid, Ladytron, Gus Gus, Stanton Warriors gibi sanatçıların bulunduğu birçok popüler isme ev sahipliği yapan DJ, Babylon’un Resident DJ’leri arasında. Babylon, Indigo Godet, Jukebox, Roxy, Dulcinea, Blanco gibi bir çok mekanda ve Dinamo’daki dj setleriyle hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan Mabbas dj’liğin yanı sıra festival direktörlüğü, müzik yazarlığı, radyo programcılığı ve müzik editörlüğü alanındaki çalışmalarını da başarıyla sürdürüyor. Müziğin olduğu heryerde olmaya özen gösteren DJ Mabbas’ın enerjik setini tadın!

Ayrıntılı bilgi için:
Ebru Tezel / Samet Özçelik
Effect Halkla İlişkiler
0216 474 00 04
ebrutezel@effect.com.tr
sametozcelik@effect.com.tr

BefRock Metal Fest 7 - İZMİR


Etkinlik Bilgileri:

Sahnede: EPISODE 13 - UÇK GRIND - KETUM - OBSCURE
Mekan: Dungeon Rock Bar
Fiyat: 8 Ytl
Etkinlik Tarihi: 09.12.2007 tarihinde Saat: 14:00

Tanıtım:Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Rock Topluluğu’nun (BEFROCK) 9 aralık pazar günü düzenleyeceği Metal Fest 7’de sahne alacak gruplar şunlardır:

EPISODE 13 ( black metal ) ESKİŞEHİR

UÇK GRIND ( Death Metal / Grindcore / Punk ) İSTANBUL

KETUM ( Grindcore / Hardcore / Punk ) İZMİR

OBSCURE ( black metal ) İZMİR

11/28/2007

Adapazarı Rock Fest’07


Sakarya’da 9 Aralık’ta Mehmeçik Vakfı yardım konseri.

Tarih : 9 Aralık Pazar , 2007
Saat : 16:00
Bilet Fiyatı : 10 veya 15 Yeni Türk Lirası (Bir Yerli İçki Ücretsiz)
Mekan : KALE BAR (Camili Yolu üzerinde)
Süre : 16:00 - Ne Zaman Bitmesini İstersek !

Konsere gelecek olan gruplar;

SOUL SACRIFICE , Death Metal , İstanbul
DİKEN , Metal , İstanbul
CATAFALQUE , Gothic Metal , İstanbul
DARK UTOPIA , Thrash-Heavy Metal , Sakarya
ZIKKIM , Karışık , Bursa
SINnocence , Thrash-Heavy Metal , Sakarya
Quartet + , Thrash-Heavy Metal , Sakarya
DUNGEON OF WIZARD , Black Metal , Sakarya

Düzenleyen: Adarock (www.adarock.net)

Turk Rock Collection


Toplama Türk Rock Albümü müzik marketlerde.


Plak şirketlerinin bir araya gelerek oluşturduğu hit rock albümünde;


ÇİLEKEŞ “Kürar”
KURBAN “Namus Belası”
6 SAAT “Lekeli Kollar”
YÜKSEK SADAKAT “İkarus”
HAKAN KURŞUN “Boşu Boşuna”
ANİMA “Yağmurla Gelen”
TNK “Kalpsiz”
DİREC-T “Rambo”
DEJAVU “Kendin Coş”
RASHİT “Çarpışan Otolar”
KESMEŞEKER “Eyalet Çocukalrı”
BADEM “Sensiz Olmam”
DİLEMMA “Nerye Kadar”
UMUT KUZEY “Dayanamıyorum”
SARP APAK(TANRIVERDİ) “Aşkınla Yandım”
BARIŞ KESKİN “Senin Olduğun Her Yer”

Bertuğ Cemil Videoları


Bertuğ Cemil - Kaygı



Bertug Cemil - Ben Hic Sevemem



Bertuğ Cemil - Yağmur

11/27/2007

İstanbul/Kramp’tan 23.Yıl Konserleri

Kramp, Hard Rock tadındaki 23 yıllık katkılarını, Aralık ayında vereceği bir dizi konser ile pekiştiriyor. 3 Aralık Pazartesi’den itibaren, her pazartesi devam edecek olan konserler, Aralık ayı boyunca sürecek ve Kramp hayranları yılların birikimini bir ay içinde tatmanın güzelliğini yaşayacak.

Bu bağlamda İstanbul/Dorock Bar’da sahne alacak olan Kramp, bas gitar, akustik gitar ve vokalde Nezih Onur, gitar ve vokalde Doğan Sakin, gitarda Kronik grubundan tanıdığımız Özer Sarısakal ve davulda İdris Tübcil’den oluşan efsane bir kadro ile hayranlarıyla buluşacak.




Tarih : 3-10-17-24 Aralık Pazartesi
Saat : 21:00
Mekan: Dorock Bar/İstanbul
Giriş : Ücretsiz

*Not: Konserler Aralık ayı boyunca her Pazartesi 3-10-17-24 Aralık tarihlerinde düzenlenecektir.

Biyografi: Aydilge

Aydilge 'Küçük Şarkı Evreni'nin kapılarını sizler için açıyor...
Aydilge

Müzik denizine hiç vakit kaybetmeden balıklama dalıp, sekiz yaşında TRT Radyosu Çocuk Korusu sınavlarını kazanan Aydilge, 14 yaşında babasının yakasına yapışıp "Elektro gitar istiyorum!" diye tutturmasının sonucunda, ilk gitarını elde etti ve kendi bestelerini yapmaya başladı. Aydilge, 'Küçük Şarkı Evreni' isimli ilk albümünü "Oyuncağı müzik olan bir kızın, sürprizlerle dolu oyuncak evi" olarak tanımlıyor.

Lisedeyken evinin garajını Amerikan gruplarına özenerek, prova stüdyosu haline getirmek için ailesine epey bir dil döken ve sonrasında da çeşitli bar ve etkinliklerde sahne alan Aydilge, Ankara'da kalmaktan ve cover yapmaktan tatmin olamayacağını anlayıp üniversiteyi (birincilikle) bitirir bitirmez İstanbul'a taşındı.

Müzisyenliğinin yanı sıra yazar olarak da iddialı tavrını sürdüren Aydilge'nin 'Kalemimin Ucundaki Düşler' (1998) Toplumsal Dönüşüm Yayınları, 'Bulimia Sokağı' (2002) Remzi Kitabevi, 'Altın Aşk Vuruşu' (2004) Everest Yayınları tarafından yayımlanan üç kitabı bulunuyor.

Üçnoktabir dalgasını geçiyor!

Son dönemin en çok konuşulan gruplarından biri olan Üçnoktabir’den yeni klip geldi.
Üçnoktabir dalgasını geçiyor!
Ünlüler dünyasına Üçnoktabir grubundan mesajlı şarkı! 'Barda' filmindeki 'Dediler' adlı şarkısıyla dikkat çeken Üçnoktabir grubu 'Sabaha Karşı' adını verdikleri ilk albümlerinde yer alan 'Ölmeden Ünlü Olsam' şarkısına Serdan Gözelekli yönetmenliğinde klip çekti.

Sözlerini gazeteci Melis Danişmend'in yazdığı şarkının hedefi popüler kültür, yani kadın ve magazin programları oldu. Danişmend şarkısında magazin programı sunucularını, yarışma programlarını ve reklam için soyunanları topa tutu.

Canlı canlı Hayko…

Hayko, muhteşem bir müzik ziyafeti sunmak için sessiz sedasız hazırlanıyor.

'Sakin Olmam Lazım' ve 'Tanışma Bitti' albümleriyle Türkiye'deki alternatif müzik piyasasına farklı bir boyut getiren Hayko Cepkin, Bostancı Gösteri Merkezi'nde hayranlarına sınırsız bir müzik ziyafeti sunacak.

Kasım ayı içerisinde, daha önce performans sergilemediği şehirleri dolaşarak 19 konser verecek olan Hayko Cepkin, bu konserleri ile detaylar çok yakında belli olucak 2008 yılında çıkacağı "Tanışma Bitti Turnesi"nin haberini de sevenlerine vermiş oldu.

Hayko Cepkin, "Öfkeyi ve korkuyu doğru yere kanalize edebilirsek güçlü bir enerji ile ruhen daha serbest kalabiliriz" temas ile herkesin daha önce anlatmaya çalıştığı konuları, yapmış olduğu iki albüm ile sevenlerine farklı bir şekilde anlattı. Şimdi ise bu anlatımları doyasıya yaşama ve ruhen müziğe doyma zamanı!



Yeni albüm ile birlikte sahne performanslarında da sınırları zorlayan sanatçı, son olarak Rock'n Coke festivalinde sergilediği teatral öğeler içeren performansı ile herkesi kendine hayran bıraktıktan sonra, yine iddialı bir şekilde Bostancı Gösteri Merkezindeki konserine hazırlanyor.

16 Aralık 2007 Pazar günü saat 17:30'da gerçekleşecek olan bu muhteşem konserin en önemli özelliği ise "Tanışma Bitti Turnesi" kapsamında İstanbul'daki özellikle 18 yaş altı - hayranları ile ilk defa tek başına buluşuyor olması.

Hayko Cepkin konserleri:

• 28 Kasım 2007 Çarşamba / Lodos Bar – Çanakkale
• 29 Kasım 2007 Peşrembe / Ves Cafe - Manisa
• 30 Kasım 2007 Cuma / Ooze Venue - İzmir
• 16 Aralık 2007 Pazar / Bostancı Gösteri Merkezi - İstanbul
• 27 Aralık 2007 Perşembe / Babylon - İstanbul

Demir Demirkan Adana'da

Etkinlik Bilgileri:
Sahnede: Demir Demirkan
Mekan: Çukurova Üniversitesi Anfi Tiyatrosu
Fiyat: 10 YTL
Etkinlik Tarihi: Yarın - Saat: 19:30
Tanıtım:
DEMİR DEMİRKAN uzun bir aradan sonra memleketi ADANA’da hemşerileriyle buluşuyor!!!

29 Kasım 2007 Perşembe Günü Saat 19:30 Ç.Ü. Açık Amfi Tiyatro
-----------------------------
30 Kasım 2007 Cuma Günü Saat 17:00’ de Düşler Cafe & Kitap’ da İMZA GÜNÜ!
( DÜşler Cafe & Kitap : Yeni Baraj Kapısı Belde Halı Saha Yanı )

BefRock Metal Fest 7 - İZMİR

Etkinlik Bilgileri:
Sahnede: EPISODE 13 - UÇK GRIND - KETUM - OBSCURE
Mekan: Dungeon Rock Bar
Fiyat: 8 Ytl
Etkinlik Tarihi: 09.12.2007 tarihinde Saat: 14:00
Tanıtım:
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Rock Topluluğu’nun (BEFROCK) 9 aralık pazar günü düzenleyeceği Metal Fest 7’de sahne alacak gruplar şunlardır:

EPISODE 13 ( black metal ) ESKİŞEHİR

UÇK GRIND ( Death Metal / Grindcore / Punk ) İSTANBUL

KETUM ( Grindcore / Hardcore / Punk ) İZMİR

OBSCURE ( black metal ) İZMİR