RockTurka v2.0 | Online Rock Dergisi: 12/2007

RT Haber Bölgesinde Haber aramak için yan kisimdaki arama kutucugunu kullanabilirsiniz.

Ayrica sizinde Paylasmak istediginiz Müzikle alakali haberler var ise Yukaridaki Haber ekle butonuna tiklayarak mail adresimize haber gönderip, yazınızı yayınlıyabiliyoruz

RT Haber bölgesinde Müzikle alakali her türlü konser,festival,etkinlik,albüm haberleri gibi her türlü müzik haberine ulasabilirsiniz.

12/07/2007

Bu adamlar çok konuşulacak!



Türk rock müziğine yeni bir soluk getirecek olan ‘Dört x Dört’ün adını bundan sonra çok duyacağız.

Bugüne kadar enstrümanları ile tanınan dört müzisyenin bir araya gelmesi ile oluşan bir Rock grubu “Dört x Dört”…

Gitar ve vokalde Deniz Tuzcuoğlu, gitarda Göktuğ Şenkal, bas gitarda Burak Kulaksızoğlu ve davulda Arbak Dal’ın yer aldığı “dört X dört” duruşlarıyla Rock müziğine yeni bir soluk getiriyorlar.

Onbir şarkının yer aldığı albümde, enstrümanlarının yanında söz ve besteleri ile de seslenen “dört X dört” , “alternatif arayışlar yüzünden gerçeğinden uzaklaşılan, Rock müziğinin saf, sade ve de en sert haliyle ama yaşadığı çevreden kopmadan müzik yapmayı hedeflediklerini” söylüyor… Hedeflerinde onlara yardımcı olacak tek şey ise her birinin ardında bıraktığı binlerle ifade edilen canlı performanslarındaki enerjileri ve tecrübeleri.

Yıllardır sahne performanslarıyla, Rock müziğinin bilinen isimleri İndians, Badluck, Teoman, Demir Demirkan ile birlikte çalışan grup elemanları, “Hayır” adını verdikleri ilk albümleri ile sesleniyorlar dinleyenlerine…

Albüm de yer alan şarkılar:

“Var mısın”, “Dün Gece”, “Arada Bir”, “Yalan”,”Rüya ve Ceza”, “Aylar Geçer”,“Bir An Olsun”, “Kırmızı”, “Söz Verdim”, “Keşke Bilseydim”, “Dün Gece-2”

Böcek Yapım’ın Prodüksiyonunu üstlendiği, yönetmenliğini Tan Berk Kurtcebe’nin yaptığı “Dün Gece” adlı şarkıya, Haliç Tersanesinde klip çekildi. Albüm çıkış şarkısı olan “Dün Gece” tüm TV ekranlarında gösterime girdi.

Grubun albüm tanıtım konseri ayın 13’ünde Balans Müzik Performance Hall’de olacak.