RockTurka v2.0 | Online Rock Dergisi: Ağrı kesici grup: Gripin

RT Haber Bölgesinde Haber aramak için yan kisimdaki arama kutucugunu kullanabilirsiniz.

Ayrica sizinde Paylasmak istediginiz Müzikle alakali haberler var ise Yukaridaki Haber ekle butonuna tiklayarak mail adresimize haber gönderip, yazınızı yayınlıyabiliyoruz

RT Haber bölgesinde Müzikle alakali her türlü konser,festival,etkinlik,albüm haberleri gibi her türlü müzik haberine ulasabilirsiniz.

1/07/2008

Ağrı kesici grup: Gripin


Gripin, 2000’li yılların başından itibaren albümleri olmamasına rağmen kendi kitlelerini yaratmayı başarmıştı. 2004 yılında gelen albüm ise çok önceden elde ettikleri başarının belgesi olmanın yanı sıra onları Türk rock müziğinin başarılı isimleri arasında kısa sürede yukarılara çekti. Daha önce röportajlarımıza da konuk ettiğimiz Gripin’i 2000’li yılların en başarılı 3 Türk rock grubundan birisi olarak gördüğümüzü söylersek pek de yanılmış olmayız.

1999 yılında Birol Namoğlu (vokal) ve Evren Gülçığ (bas gitar) tarafından kurulan grup 2001 yılında Murat Başdoğan (gitar) ve İlker Baliç’in (davul) ve 2002 yılında da Arda İnceoğlu’nun (klavye) dâhil olması ile bugünkü halini aldı. Birçok grup gibi cover yaparak müzik hayatlarına başlamış olsalar da bu durum Gripin’i pek sarmamış olacak ki 2000 yılından itibaren kendi şarkılarını yazmaya başladılar. Özellikle kendi şarkılarını çalan gruplara pek de rağbet edilmediği zamanlarda Gripin bar programlarında, üniversite şenliklerinde ve büyük festivallerde yer alarak İstanbul’da gittikçe büyüyen bir hayran kitlesine sahip oldular.

İşleri bir adım öteye götürmenin, müziklerini daha çok insana ulaştırmanın yolu ise albümden geçiyordu. Uzun süreli bekleyişin sonunda 2004 yılında “Hikayeler Anlatıldı” albümü ile Gripin de albümlü gruplar arasındaki yerini aldı. Albümden çıkan hitler “Boşver”, “Karışmasın Kimseler” ve “Elalem” aslında albüm çıkmadan önce de Gripin’in en bilinen şarkılarıydı. Albümün ikinci basımı ise “Hikayeler Anatıldı” albümündeki parçaların akustik versiyonlarını içeren bir CD daha içeriyordu.

Genç grupların müzik piyasasındaki en büyük problemi yakaladıkları çıkışı devam ettirip ettiremeyecekleridir. Özellikle her gün yeni bir grubun sahneye çıktığı bir ortamda tutunabilmek gerçekten birçok şeyden feragat etmekle birlikte büyük bir özveri de gerektiriyor. Gripin için 2. albüm çıktıkları yoldaki başarılarının sevenleri tarafından onaylanması gibi oldu. İlk günden beri kendilerine özgü müziklerini, Birol Namoğlu’nun vokalleri ile bütünleştiren grup 2007 yılının Şubat ayında raflardaki yerini alan “Gripin” albümü ile daha uzun bir süre aynı çizgide karşımızda olacaklarını göstermiş oldu. Grubun albüme kendi isimlerini vermelerini “Bu albüm Gripin’in kendisidir” diyerek açıklaması da grubun yaptığı müziğe olan inancının simgesi. Özellikle ilk klip parçaları “Böyle Kahpedir Bu Dünya” ve Emre Aydın düeti “Sensiz İstanbul’a Düşmanım”, albüm çıkar çıkmaz yeni Gripin hitleri olmayı başardılar.

İsmini hepimizin bildiği o ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçtan alan Gripin’i bu soğuk günlerde her türlü ağrı çekenlere yeterli miktarda öneririz.

0 BıdıBıdı: