RockTurka v2.0 | Online Rock Dergisi: Aysel Gürel Yaşamını Yitirdi.

RT Haber Bölgesinde Haber aramak için yan kisimdaki arama kutucugunu kullanabilirsiniz.

Ayrica sizinde Paylasmak istediginiz Müzikle alakali haberler var ise Yukaridaki Haber ekle butonuna tiklayarak mail adresimize haber gönderip, yazınızı yayınlıyabiliyoruz

RT Haber bölgesinde Müzikle alakali her türlü konser,festival,etkinlik,albüm haberleri gibi her türlü müzik haberine ulasabilirsiniz.

2/18/2008

Aysel Gürel Yaşamını Yitirdi.


Sanat dünyamız dün akşam çok önemli bir değerini kaybetti. Ülkemiz popüler müziğinin, en üretken şarkı sözü yazarlarından Aysel Gürel, tedavi gördüğü hastanede, 80 yaşında hayata gözlerini kapadı. İlerleyen yaşına rağmen üretimlere hiç durmadan devam eden sanatçı, ardında unutulmaz eserler bırakarak aramızdan ayrıldı.

1928 doğumlu Aysel Gürel, Cumhuriyet'imizin öncü kadınlarından biri olarak, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi bölümünden mezun oldu. Şarkı sözü yazarlığının yanı sıra, Türkolog, edebiyat öğretmeni, tiyatro oyuncusu ve şair olarak, çok yönlü çalışmalarda bulundu. "Firuze", "Ünzile", "Ateş Böceğim", "Ne Kavgam Bitti, Ne Sevdam" gibi daha pek çok unutulmaz şarkıya imzasını atan Aysel Gürel'i unutmayacağız.

0 BıdıBıdı: