RockTurka v2.0 | Online Rock Dergisi: 02/2008

RT Haber Bölgesinde Haber aramak için yan kisimdaki arama kutucugunu kullanabilirsiniz.

Ayrica sizinde Paylasmak istediginiz Müzikle alakali haberler var ise Yukaridaki Haber ekle butonuna tiklayarak mail adresimize haber gönderip, yazınızı yayınlıyabiliyoruz

RT Haber bölgesinde Müzikle alakali her türlü konser,festival,etkinlik,albüm haberleri gibi her türlü müzik haberine ulasabilirsiniz.

2/22/2008

Hayko Cepkin’den yeni video “ Melekler"


Hayko Cepkin, albümün sabırsızlıkla beklenen 3. videosu Melekler’i yayınladı. Sabahın erken saatlerinde başlayarak 17 saat süren çekimler için mekan olarak Büyükada kullanılmış. “Farklı görünsek de aynı şeyi anlatıyor ve yaşıyoruz" sloganıyla sonlanan videoda Hayko Cepkin’in son zamanlarda rol aldığı sinema filminden sonra oyunculuk yeteneğine bir kez daha şahit oluyoruz…

Helldorado yeniden İstanbul’da


Norveçli rock grubu Helldorado; Ankara, İstanbul, Antalya ve İzmir’de gerçekleşecek mini bir Türkiye turnesi için yeniden ülkemizde… Grup 28 Şubat 2008 Perşembe gecesi Studio Live sahnesinde olacak…..

2/18/2008

Aysel Gürel Yaşamını Yitirdi.


Sanat dünyamız dün akşam çok önemli bir değerini kaybetti. Ülkemiz popüler müziğinin, en üretken şarkı sözü yazarlarından Aysel Gürel, tedavi gördüğü hastanede, 80 yaşında hayata gözlerini kapadı. İlerleyen yaşına rağmen üretimlere hiç durmadan devam eden sanatçı, ardında unutulmaz eserler bırakarak aramızdan ayrıldı.

1928 doğumlu Aysel Gürel, Cumhuriyet'imizin öncü kadınlarından biri olarak, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi bölümünden mezun oldu. Şarkı sözü yazarlığının yanı sıra, Türkolog, edebiyat öğretmeni, tiyatro oyuncusu ve şair olarak, çok yönlü çalışmalarda bulundu. "Firuze", "Ünzile", "Ateş Böceğim", "Ne Kavgam Bitti, Ne Sevdam" gibi daha pek çok unutulmaz şarkıya imzasını atan Aysel Gürel'i unutmayacağız.

Işın Karaca "Undercover"


Işın Karaca, geçen sezon büyük ilgi gören Undercover proje-konserlerine bu sezon da yine Balans'ta devam ediyor. Jazz, funk, soul ve pop parçalarından oluşan bir repertuvarla hayranlarının karşısına çıkacak olan Karaca, müzikseverlere yine çok özel bir gece yaşatmayı hedefliyor. 2.sezon için yepyeni bir repertuvar hazırlayan sanatçı, Undercover'a gösterilen yoğun ilgiden oldukça memnun.

Türkiye'nin en güçlü kadın vokallerinden olan Işın Karaca, bugüne kadar yayınladığı albümlerle pek çok başarıya imza attı. Balans'ta gerçekleşecek Undercover projesi aynı zamanda, Panik Atak grubundan ayrıldıktan sonra hiçbir yerde İngilizce şarkılar söylemeyen Karaca'nın bu yönünü tekrar izleyiciyle buluşturması anlamına da geliyor.

Işın Karaca hayranları bu keyifli deneyimi kaçırmamalı...

Mor ve Ötesi - DELİ


Mor Ve Ötesi Eurovision 2008’de yer almayı Kabul ettiğinden beri hiç durmadan çalıştı. Bu çalışmanın sonunda ortaya çıkan şarkı, “Deli”.

Bir yanı akıllı bir yanı deli olanların, arayanların, büyümek isteyenlerin, bir derdi olanların, eleştiri ile umudu bir arada yaşatabilenlerin, hayatı, iki kötü seçenekten birini tıklayarak yaşamayı inatla reddedenlerin, başıbozukların, “Deli”lerin arasında sizi de görmekten büyük mutluluk duyacağız.

2/14/2008

Hayko Cepkin Anadolu Yollarında


Hayko Cepkin, sadece ilginç sahne şovları ve makyaj yapan, sert şarkılar söyleyerek müzik piyasasında esen rüzgârdan nasiplenen bir müzisyen portresi çizmiyor. Örneğin Türkiye'nin en iyi dövmecilerinden biri olan Ruhsel Usta'nın yanında çıraklık dönemi geçirirken "Ben müzik yapacağım" diyerek çok uzun ve maceralı bir yolculuğa çıktı. Yolun en başında opera söylemek gibi bir hayali olsa da (bu hayal hâlâ geçerli) Aylin Aslım, Demir Demirkan, Murat Kekilli, Moğollar, Koray Candemir, Öztürk gibi müzisyenlerle çalıştı. Kendi solo projesiyle 9. Roxy müzik günlerinde üçüncü olan rock alemin en sağlam sahne şovlarına sahip klavyecisidir. Ayrıca misal olarak "Söz Vermiş Şarkılar" albümünde Aylin Aslım'ın seslendirdiği "Kimdi Giden Kimdi Kalan"ı Hayko Cepkin düzenlemiştir.

Yaptığı şarkılarda elektronik müzik ve rock külliyatını başarıyla harmanlayan Hayko Cepkin, müzik yolculuğuna şimdi Anadolu'nun tozlu yollarını da ekliyor. "Hayko Cepkin Live" adlı konserleriyle şubat ve mart ayları süresince bütün Anadolu'yu dolaşacak Cepkin'in güzergâhı şöyle: 22 Şubat İzmir, 23 Şubat Kütahya, 24 Şubat Uşak, 26 Şubat Muğla, 27 Şubat Afyon, 28 Şubat Eskişehir ve 29 Şubat Ankara. Bu konserlerin 25 ve 23 TL olarak belirlenen biletlerine Biletix gişelerinden ve biletix.com.tr'den ulaşabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için http://www.haykocepkin.com/ adresinde şöyle bir dolaşmak yeterli.

2/13/2008

Yeni Proje: ErkekNeİster?


Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız projeyi sonunda bitirdik. Erkek ne ister? diye yola çıktık. Sadece erkek blogu değil, aynı zamanda gündemde olmayan konuları dile getiriyoruz. Genellikle erkeklere dayalı bir blog olan erkekneister.blogspot.com henüz beta aşamasında !. Hani şu deneme sürüşü derler ya ondan... Blog'da erkek konularından başka, her zaman duyduğumuz gördüğümüz olaylara, hiç bakılmamış açılardan yaklaşmayı hedef alan nacizane bir blog olmaya aday. Ayrıca sırf erkekler girebilir diye kaide yoktur!. Kadınlarda girebilir :). Blog'da stil ve moda, müzik, sinema, gündem, spor, geyik ve yazarların kendince günlükleri olan bir çok kategori ile karşılaşabilirsiniz.

Jack Daniel’s 2008 Rock Müzik Yarışması

Bu yıl Türkiye’de üçüncüsü düzenlenecek olan Jack Daniel’s Rock Müzik Yarışması başlıyor.

Rock Gruplarının 28 Şubat tarihine kadar DEMO’larını göndererek başvurularını yapabileceği Jack Daniel’s Rock Müzik Yarışmasının Finalleri Mart 2008 de yapılacak.

Yarışmaya katılmak için, 0212 267 31 07 nolu telefondan ya da aşağıdaki linke tıklayarak resmi sitesinden daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

http://www.jdrockturkey.com/

2008 Powerturk müzik ödülleri için oylama başladı.

Powerturk 2008 müzik ödülleri için oylama başlattı.

En iyi kadın sanatçı oylamasında Şebnem Ferah ile Funda Arar’ın beraber bulunması ise dikkat çekiyor.

Oylama katılmak için aşağıdaki linke tıklayın;

http://www.powerturkmuzikodulleri.com/

Teoman’dan Yeni Albüm ve Kitap: ’Söz Müzik Teoman’


Teoman son albümü ’Söz Müzik Teoman’ı ay sonunda satışa sunacak.

İki CD’den oluşan albümde Sezen Aksu, Yalın, Erol Büyükburç, İzel gibi ünlü sanatçılar Teoman şarkılarını yeniden yorumladı. Albüm ile birlikte bir de kitap çıkaracak olan Teoman kitapta, el yazısıyla yazdığı şarkı sözlerine, notalara ve çektiği fotoğraflara da yer verecek.

Barış Akarsu’nun Son Albümü Çıktı


Geçtiğimiz yaz Bodrum`da geçirdiği trafik kazasıyla zamansız bir şekilde hayata gözlerini yuman Barış Akarsu`nun şarkılarından derlenen `Ayrılık Zamansız Gelir` albümü müzik marketlerde yerini aldı.

Geçtiğimiz yaz Bodrum`da geçirdiği trafik kazasıyla zamansız bir şekilde hayata gözlerini yuman Barış Akarsu`nun şarkılarından derlenen `Ayrılık Zamansız Gelir` albümü müzik marketlerde yerini aldı. Sanatçının ailesinin isteği üzerine çıkan albümde Barış`ın, 1 saat 36 dakikalık DVD formatında konser ve klip görüntüleri de yer alıyor. Barış Akarsu`nun çocukluk fotoğraflarına yer verilen albümde annesi Hatice Hanım`ın oğluna yazdığı bir şiir de var.